Kysymykseni koskee jotain seuraavista:

Kategoriat ja kirjahyllyt

Kategoriat ovat keino ryhmitellä kirjoja. Ystävyyttä käsittelevät kirjat ovat kategoriassa ”Ystävyys”, eläimiä käsittelevät kirjat löytyvät kategoriasta ”Eläimet”.

Pääset kategorioihin valitsemalla ”Kategoriat” etsimisruudun oikealla puolella. Kun olet valinnut kategorian, kategoriaan kuuluvat kirjat näkyvät sivun alalaidassa.

Voit myös etsiä kategorioita etsintätoiminnon avulla.

Kirjan infosivulta: valitse ”Lisää kirjahyllyyn”. Valitse sitten ”Uusi kirjahylly” näyttöön ilmestyneen ruudun alalaidasta. Anna kirjahyllylle nimi ja symboli, ja valitse sitten ”Tallenna”.

Voit myös aloittaa valitsemalla ”Valitse kirjat” aloitussivulta, teemahyllynäkymästä tai hakunäkymästä. Valitse ensin kirjat, jotka tahdot lisätä kirjahyllyyn, ja sitten ”Lisää kirjahyllyyn”, anna kirjahyllylle nimi ja valitse symboli. Tallenna.

Käyttöjärjestelmä

Lukulumo vaatii toimiakseen vähintään iOS 9.3 -käyttöjärjestelmän. Android-versio ilmestyy vuoden 2019 alussa.

Kirjautuminen ja profiiliasetukset

Näkymässä, jossa valitset, kuka kuuntelee, valitse ”Uusi profiili”. Kirjoita profiilinimi ja valitse profiilikuva. Valitse sitten ”Tallenna”. Nyt voit käyttää uutta profiiliasi.

Kun käynnistät sovelluksen ensimmäistä kertaa, tulet sivulle, jossa voit kirjautua sisään. Kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi ja valitse ”Kirjaudu sisään”. Voit sitten mennä profiiliisi tai luoda uuden profiilin.

Ollessasi kirjahyllynäkymässä valitse profiilikuvasi valikon oikealta puolelta. Valitse sitten ”Kirjaudu ulos” ylävasemmalta. Olet nyt kirjautunut ulos.

Vaihtoehtoisesti voit valita ”Asetukset” valikosta ja sitten ”Kirjaudu ulos”.

Lapsitila

Lapsitila on palvelun yksinkertaistettu versio, joka keskittyy kirjoihin. Tällöin käyttäjä ei pääse muuttamaan asetuksia eikä näe kirjan tietoja, vaan voi alkaa kuunnella heti kirjan valittuaan.

Yhdessä iPadin ohjattun käyttö -toiminnon kanssa voidaan välttää, että nuoremmat lapset sulkevat kirjan vahingossa.

Asetuksissa voit myös valita kirjan alkavan ilman ääntä tai niin, että vain tietyt kielet ovat valittavissa. Jos esimerkiksi tahdot ryhmän keskittyvän arabiaan ja venäjään, etkä muihin kieliin, voit valita, että lapset voivat vaihtaa arabian, venäjän ja suomen välillä.

Lapsitilan voi käynnistää neljästä eri näkymästä:

  1. Palvelun yläosasta löytyvästä valikoimasta. Valitse opas-symbolin ja kysymysmerkin vasemmalla puolella oleva lapsisymboli. Koko kirjavalikoima avautuu tällöin ”Kategoria”-tilassa, jolloin lapset voivat itse selata eri kategorioita.
  2. Kirjahyllynäkymästä (esim. ”Uutuudet” tai itse luomasi kirjahylly). Valitse ”Näytä kaikki” kirjahyllyssä uloimpana oikealla ja sitten ”Lapsitila”. Silloin avautuvat kirjat, jotka ovat kirjahyllyssä.
  3. Kirjahyllynäkymästä tai yksittäisestä kirjahyllystä. Valitse ”Valitse kirjoja”. Valitse haluamasi määrä kirjoja ja valitse siten lapsitilan symboli, joka on ”Keskeytä”-tekstin vasemmalla puolella.
  4. Yksittäisestä kirjasta. Kirjan tietosivulta, joka avautuu, kun kosketat kirjan kantta, voit valita ”Avaa lapsitilassa”.

Ollessasi lapsitilassa valitse oikeassa ylänurkassa oleva symboli (lapsi, jonka päällä on viiva). Vastaa esitettyyn kysymykseen ja valitse ”Avaa”.

Tilaa uutiskirjeemme!