Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte din fråga är du välkommen att kontakta vår kundsupport.

Jag vill ha hjälp med

Barnläge

Barnläge är en enklare version av tjänsten, där fokus är på böckerna. Det går inte att göra inställningar och se bokinfo etc. från barnläget. Barnen kommer direkt till böckerna och kan börja läsa/lyssna. Tillsammans med guidad åtkomst kan man undvika att de yngsta barnen råkar klicka bort sig från boken av misstag.

Det går att ställa in så att böckerna startar utan ljud eller så att bara vissa språk finns med, t.ex. om man vill fokusera på bara spanska och arabiska och inte de övriga språken, så kan man ställa in så att barnen endast kan växla mellan svenska, spanska och arabiska.

Det går att aktivera barnläge på fyra olika sätt:

  1. från menyraden längst upp i appen. Längst upp till vänster om handledningsikonen och frågetecknet, välj ikonen med ett barnansikte på. Här öppnas då hela biblioteket i läget ”Kategorier” där barnen själva kan bläddra bland de olika kategorierna.
  2. från en bokhylla (t.ex. ”Nyheter” eller en egen bokhylla). Längst till höger i en bokhylla, välj ”Visa alla” och sedan ”Barnläge”. Då öppnas bara de böckerna som finns i bokhyllan.
  3. från startsidan ”Bokhyllor” eller från en enskild bokhylla, välj ”Välj böcker”. Markera valfritt antal böcker och välj sedan ikonen för ”Barnläge” som finns till vänster om ”Avbryt”.
  4. från en enskild bok. Från infosidan om boken, välj ”Öppna i barnläge”.

Från barnläge, välj ikonen längst upp till höger (ett barn med ett streck över). I rutan ”Lås upp barnläge”, svara på frågan och välj ”Lås upp”.

Inloggning och profil

Från sidan där man väljer vem som läser, välj ”Ny profil”. Skriv in ett profilnamn och välj en profilbild. Välj sedan ”Spara”. Sedan kan du gå in på din profil.

När du startar appen första gången nås du av en inloggningssida, skriv in dina inloggningsuppgifter och välj ”Logga in”. Välj sedan att gå till din profil eller skapa en ny profil.

Från din profil där du ser bokhyllorna, välj profilikonen längst upp till vänster, till höger om menynikonen. Välj sedan ”Logga ut” längst upp till vänster. Du är nu utloggad från tjänsten.

Alternativt välj ”Inställningar” i menyn och sedan ”Logga ut användare”.

Kategorier och bokhyllor

Från infosidan om boken, välj ”Lägg till i bokhylla”. Välj sedan ”Ny bokhylla” längst ned i rutan som kommer upp. Välj ett namn på bokhyllan och en ikon, välj sedan ”Spara”.

Alternativt, välj ”Välj böcker” på startsidan (”Bokhyllor”) eller från t.ex. en sökning eller temabokhylla. Markera de böcker du vill lägga i en bokhylla. Välj ”Lägg i bokhylla”. Skriv ett namn på bokhyllan och välj en ikon. Välj sedan ”Spara”.

Kategorier är grupperingar av böcker, t.ex. böcker om djur finns i kategorin ”Djur”, böcker om vänskap i kategorin ”Vänskap” etc.

Du når kategorierna genom att välja ”Kategorier”, till höger om ”Sök”-rutan. När du valt en kategori visas böckerna som ingår i kategorin längst ned på sidan.

Du kan också söka på kategorier i sökrutan (”Sök bland alla böcker”), i sökfunktionen finns det ytterligare kategorier, t.ex. ”Empati”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!