Nyheter

Dags att uppdatera Lukulumo – nya funktioner är här!

Nu är det dags att uppdatera appen – Lukulumo blir bättre och bättre! Vi har lagt till nya önskade funktioner i den senaste versionen av iPadappen.

”Från daghemspersonal och lärare har vi fått in många önskemål om att kunna arbeta med QR-koder i Lukulumo, det ska bli så spännande att se vilka olika användningsområden barn och pedagoger kommer på för den nya funktionen! Nu när vi har fått in många längre böcker i både tjänsten för skola och daghem, känns det också roligt att kunna hjälpa till att ytterligare underlätta läslyssnandet genom efterlängtade funktioner som bokmärken och textmedföljning”, säger Camilla Bengtsson, produktägare Lukulumo och Polyglutt och förskollärare.

Uppdatera Lukulumo i App Store till version 1.6 och få tillgång till:

 

QR-koder

Varje bok har en direktlänk via en unik QR-kod som bland annat kan sparas ner som bild på lärplattan, delas med andra eller skrivas ut. Skanna koden med en QR-läsare eller iPadens kamera (iOS 11 eller senare) så öppnas boken direkt i Lukulumo.
Tips – använd funktionen för att sätta upp QR-koder på väggen som är kopplade till ett visst tema. På så sätt kan barnen enkelt skanna koderna och läslyssna på böckerna.

QR-koodeja nyt Lukulumossa!

 

Bokmärken

Sätt bokmärken på valfritt uppslag i en bok genom att klicka på bokmärket i högra hörnet.
Tips – använd funktionen för att snabbt hitta tillbaka till ett uppslag som fångat barnens intresse eller om du vill välja ut några uppslag som förberedelse inför ett undervisningstillfälle.

Käytä kirjanmerkkejä Lukulumossa!

Textmedföljning

Texten markeras mening för mening vartefter ljudet spelas upp. Just nu finns funktionen för ett antal lättlästa böcker, men fler titlar med textmedföljning kommer. Ni hittar böckerna i bokhyllan ”Tekstinseuranta” (eller ”Böcker med textmedföljning”, om ni använder Polyglutt).
Tips – använd funktionen för barn och elever som börjat läsa eller visat intresse för att lära sig.

”Läs vidare”

Avslutar ni läsningen i en bok och sedan går in i samma bok igen kommer en pratbubbla upp som frågar om du vill fortsätta läsa vidare där du slutade.
Tips – använd funktionen för längre böcker för att snabbt fortsätta läslyssna på en spännande berättelse. Berätta även för dina elever att denna funktion är användbar.

jatka lukemista Lukululumo

Alla ovan nyheter kommer även till Androidappen i höst, håll utkik!

Har du önskemål om funktioner som skulle göra Lukulumo ännu bättre? Lämna in ditt förslag här.