Nyheter

23 000 barn i Göteborgs Stad får upptäcka läsmagi med Polyglutt

Efter en grundlig utvärdering har Göteborgs Stad valt Polyglutt som den digitala bilderbokstjänst alla daghem i kommunen ska ha tillgång till.

”Vi har haft ett stort intresse för Polyglutt på våra daghem och många nöjda användare, inte minst på grund av alla språk som erbjuds inklusive minoritetsspråken. Vi ser Polyglutt som ett viktigt verktyg i det språkutvecklande arbetet och ett verktyg som på ett klokt och enkelt sätt bidrar till digitalisering”, säger Stefan Osla, enhetschef digitalisering och innovation, Förskoleförvaltningen Göteborgs Stad.

”Det känns fantastiskt att alla dagisbarn i Göteborgs Stad nu har ökade möjligheter att utforska litteratur och stärka sin språkutveckling. Polyglutt ger nya möjligheter till alla barn, oavsett språklig bakgrund. Vårt mål är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning och det arbetet börjar i daghemmet”, säger Jakob Skogholm, vd på ILT Inläsningstjänst.

Efter 15 månader på marknaden har 94 kommuner tecknat avtal för Polyglutt. Det innebär att sammanlagt 160 000 barn just nu får upptäcka läsmagi via tjänsten.

Göteborg valde Polyglutt - testa nu!

Polyglutt
ILT Inläsningstjänst har tagit fram det pedagogiska verktyget Polyglutt som är den marknadsledande digitala bilderbokstjänsten för att jobba med läsning och flerspråkighet i daghemmet. Många av böckerna i tjänsten finns inlästa på upp till 45 språk utöver svenska (inklusive med TAKK och teckenspråk). Polyglutt finns sedan september även i Finland under namnet Lukulumo och kommer lanseras i Tyskland och Norge under 2019.

Lukulumo
Lukulumo är den finska (och så småningom finlandssvenska – vi fyller på med innehåll kontinuerligt!) versionen av Polyglutt.

Läs mer och testa kostnadsfritt i30 dagar! 

 

För mer information kontakta:
Alexandra Blomberg
Marknads- och försäljningschef, landsansvarig Finland
ILT Inläsningstjänst
Mobil: +46 70 383 00 62
E-post: alexandra.blomberg@inlasningstjanst.se