Nyheter

Hyvinge stad väljer Lukulumo

Lukulumo möjliggör läsupplevelser på modersmål – Hyvinge stad satsar på läsning

Hyvinge stad har valt att köpa Lukulumo till alla kommunala daghem. Detta innebär att över 1 800 barn nu fårnjuta av bokmagi och läslyssna på bilderböcker på över 25 olika språk. Vi bad Mari Lundén-Pallanza, koordinator på Hyvinge stad, att berätta om beslutet.

”Enligt forskning bidrar högläsning till skolframgång, och barn som får lyssna på högläsning är mer positivt inställda mot skola. Läsningen förstärker barns utveckling och kunskaper på flera sätt. Vi upplever att det är ytterst viktigt att läsa för barn.

Därför har vi satt igång ett projekt som heter ”Lukemaan!” (”Vi läser!”), med målet att läsa mer varje dag och göra läsningen till en större del av vardagen. En så kallad ”Läsagent” kommer att inspirera personal till att läsa för barn. Som en del av projektet börjar vi använda Lukulumo på alla småbarnspedagogiksenheter i Hyvinge. Lukulumo möjliggör läsupplevelser för barn med annat modersmål. Även biblioteket har tillgång till Lukulumo.”

”Det är glädjande att Hyvinge satsar på alla barns språkliga utveckling. Det som är speciellt viktigt och fint är att fler barn, oavsett språklig bakgrund, får möjligheten att utveckla dessa livsviktiga kunskaper med Lukulumo”, säger Jakob Skogholm, VD på ILT Oppiminen.

Hyvinkään kaupunki osti Lukulumon koko kaupungin päiväkodeille. Lue miksi!

Vill du veta mer om Lukulumo? Maila Alexandra! Vill du testa Lukulumo i 30 dagar? Fyll i formuläret nedan!