Begreppa ILT Oppiminen studiestöd

Succékonceptet nu i Finland! Greppa ämnet – på flera språk

Begreppa – filmer och guider

Språket i skolan skiljer sig från hur vi pratar i vår vardag. En elev kan vara fullständigt flytande i vardagsspråket, men ha svårigheter med de begrepp och det språk som ger framgång i skolan.

Begreppa är en kombination av filmer och audioguider som hjälper eleven att förstå begreppen i studiematerialet på svenska, men även på engelska, tigrinja, arabiska, somaliska och dari. Både filmerna och guiderna kopplar direkt till läromedel från etablerade läromedelsförlag från Sverige. Begreppa kan användas i årskurs 1-9, tionde klass samt studier på andra stadiet.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Vad ingår i Begreppa?

1. Begreppaguider sammanfattar och förklarar läromedlet på elevens modersmål. Guiden ger även tillgång till läromedlet inläst på svenska. Läs mer om guiderna här.

2. Begreppafilmer har undertexter och berättarröst på sex olika språk. Kanske vill du lyssna på svenska men ha undertexter på arabiska?
De centrala begreppen listas under filmen, och du kan testa dina kunskaper med hjälp av en quiz! Läs mer om filmerna här. Filmerna är riktade till årskurs 7-9, men passar även för yngre, nyfikna elever eller för dem som vill friska upp sina baskunskaper.

Begreppa kopplar direkt till läromedel från Gleerups, Natur & Kultur, Liber och Sanoma.

Äntligen i Finland!

Nu lanserar vi Begreppa i Finland. Tjänsten används av över 83 % av svenska kommuner. Läs vad våra kunder säger! 

Skulle du vilja ha finska som ett av språken i Begreppa? Rösta gärna här bredvid!
De andra språken i tjänsten är engelska, tigrinja, arabiska, somaliska och dari.

 

Finska som språk i Begreppa?

Ja
Nej
Created with Survey Maker

Varför behövs Begreppa?

Vårt vardagsspråk skiljer sig från det språk som ger framgång i skolan. En elev kan vara fullständigt flytande i vardagsspråket, men ha svårigheter med de begrepp och det språk som behövs för studierna. Begreppa gör det lätt att greppa både det centrala innehållet och läromedlet!

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Begreppa är vår flerspråkiga tjänst som kombinerar muntlig studiehandledning på elevens modersmål med korta filmer som förklarar olika nyckelbegrepp.

Vill du veta mer om Begreppa? Alexandra kan hjälpa dig!

Mejla Alexandra på alexandra.blomberg@iltoppiminen.fi

Tilaa uutiskirjeemme!