Lukulumo – monikielinen kuvakirjapalvelu varhaiskasvatukseen

Tervetuloa kuvakirjojen satumaiseen maailmaan!

Satoja, laadukkaita kuvakirjoja tabletissasi. Lukulumo on varhaiskasvatukseen suunnattu digitaalinen työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman kuvakirjoja suomeksi ääneen luettuina. Suurta osaa kirjoista voit kuunnella myös kymmenillä eri kielillä.
Kirjakaverit Luku ja Lumo tuovat tarinoiden taian päiväkotiin!

Luetaan yhdessä!

Lapsen kielellisen kehityksen tukeminen on yksi varhaiskasvatuksen tärkeimpiä tehtäviä. Lukulumon alati kasvava kirjavalikoima antaa tähän tehtävään hyvät edellytykset.

Lukulumon kirjat on valittu niiden kirjallisen ja taiteellisen arvon takia, varhaiskasvatussuunnitelman perusteita silmällä pitäen, tiettyä ikäryhmää ajatellen tai käyttäjiltä tulleiden toiveiden perusteella. Erilaiset teemat ja kysymyksenasettelut innostavat ja herättävät lukuinnon – niin lapsissa kuin aikuisissakin.

Parhaat kirjat samassa paikassa

Lukulumosta löydät yli 200 suomenkielistä kirjaa, joista monia voit kuunnella yli 40 eri kielellä. Palveluun sisältyy ilman lisämaksua varhaiskasvattajan opas kirjallisuuskasvatukseen, jonka ovat kirjoittaneet lastenkirjallisuuden asiantuntijat Sirke Happonen ja Päivi Heikkilä-Halttunen. Oppaasta löydät käytännön vinkkejä kirjallisuuden kanssa työskentelyyn.

Valikoimamme kasvaa jatkuvasti: kirjojen määrä kasvaa, kielien määrä kasvaa ja kustantamoiden määrä kasvaa. Toivotko valikoimaamme jotain tiettyä kirjaa tai kieltä? Lähetä toiveesi täällä.

Lukulumo vahvistaa äidinkieltä ja osallistaa lasta

Lukulumon avulla monikieliset lapset voivat kehittää taitojaan niin suomen kielessä kuin omassa äidinkielessään (tai äidinkielissään). Tällöin myös lapsen kulttuurinen identiteetti vahvistuu, aivan varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tavoitteiden mukaisesti.

Äidinkielentaito on yksi tärkeimmistä koulumenestykseen vaikuttavista tekijöistä, ja sen pohja luodaan varhaiskasvatuksessa. Lukulumon taianomainen, monikielinen kirjamaailma innostaa kielen pariin.

Monikielinen kuvakirjapalvelu Lukulumo tarjoaa kymmeniä kieliä!

Mikä Lukulumo?

  • Laaja valikoima laadukkaita kuvakirjoja digitaalisena kirjastona
  • Kaikki kirjat on luettu ääneen suomeksi…
  • … ja suuri osa usealla eri kielellä!
  • Kirjan teksti on aina suomeksi – nyt myös useita kirjoja ruotsinkielisellä tekstillä!
  • Kehitä lasten kielitaitoa kuvan ja tarinan keinoin
  • Päivi Heikkilä-Halttusen ja Sirke Happosen kirjoittama opas kielen ja kirjallisuuden monipuoliseen käyttöön
  • Työkalu monikielisyyden tukemiseen
  • Varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen työmenetelmiin mukautettua materiaalia
  • Tee tieto- ja viestintäteknologiasta osa päiväkodin ja koulun arkea!
  • Toimii tableteilla (iOs- ja Android-käyttöjärjestelmä)

Seuraa meitä Facebookissa

Haluatko kokeilla Lukulumoa maksutta 30 päivän ajan?

Kirjautumistietosi lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lukulumon voit ladata tabletillesi AppStoresta tai Google Play Kaupasta.
Kokeilu on maksuton ja päättyy automaattisesti.

Ota yhteyttä

ILT Oppiminen | info@iltoppiminen.fi

Tilaa uutiskirjeemme!