Kirjallisuuskasvatus

Laadukas valikoima kuvakirjoja

Meille on tärkeää, että Lukulumon kirjat edustavat laadukasta, suomalaista lastenkirjallisuutta, joka soveltuu pedagogiseen toimintaan. Siksi käännyimme kahden lastenkirjallisuuden asiantuntijan puoleen: Lukulumon kirjat on valittu yhteistyössä Sirke Happosen ja Päivi Heikkilä-Halttusen kanssa. Lue Päivin haastattelu täältä! 

Sirke ja Päivi ovat myös kirjoittaneet pedagogisen oppaan, josta löytyy vinkkejä kirjallisuuden käyttöön kasvatuksessa. Voidaksemme tarjota mahdollisimman monipuolisen kirjavalikoiman olemme täydentäneet Lukulumoa joukolla ruotsalaisia nykyklassikoita ja täsmäkirjoja.

Sirke Happonen

opettaa Helsingin yliopistossa lasten- ja nuortenkirjallisuutta mm. luokanopettajille ja lastentarhanopettajille. Hän on kotimaisen kirjallisuuden dosentti ja tunnettu myös Tove Janssonia ja muumiteoksia käsittelevistä kirjoistaan.

Päivi Heikkilä-Halttunen

työskentelee lasten ja nuorten kirjallisuuden tutkijana, kriitikkona, tietokirjailijana ja kouluttajana. Vuonna 2017 Päivi sai Lastenkirjainstituutin myöntämän Onnimanni-palkinnon monipuolisesta työstä lastenkirjallisuuden hyväksi. Hän kirjoittaa Lastenkirjahylly-nimistä blogia, käy kurkkaamassa!

Lue Päivin haastattelu täältä!

Tilaa uutiskirjeemme!