Tietosuojakäytäntö

Viimeksi päivitetty: 2018-10-30

Alla olevat ehdot koskevat käyntiäsi tällä sivustolla sekä ILT Oppiminen OY:n tuottamien sovelluksien käyttöä.

Ehdot koskevat kaikkia verkkosivuja, sovelluksia ja palveluita, jotka viittaavat tai linkittävät tähän tietosuojakäytäntöön.

 

ILT Oppiminen OY, verkkosivumme ja tämä tietosuojakäytäntö

Tämän verkkosivun omistaa ja sitä ylläpitää ILT Oppiminen OY, y-tunnus 2930327-5, Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki (alla ”ILT” tai ”me”). ILT tarjoaa erilaisia palveluita oppimiseen, mm. päiväkodeille, esikouluille ja alakouluille suunnatun Lukulumo-palvelun.

Ostaessasi jotain kotisivuiltamme toimii ILT:stä henkilötietojen rekisterinpitäjänä. ILT toimii henkilötietojen käsittelijänä, mikäli koulun johtaja solmii kanssamme sopimuksen ja luovuttaa meille tietoja koulun henkilökunnasta ja oppilaista, jotka käyttävät palveluitamme.

Henkilötietojen käsittely tapahtuu tässä tietosuojakäytänteessä määriteltyjen periaatteiden mukaisesti. Henkilötietojesi suojaaminen on meille tärkeää ja noudatamme voimassa olevia henkilötietosuojalakeja ja -säännöksiä. Lisätietoja löydät kappaleesta ”Henkilötiedot.”

Voimme tarjota sinulle mahdollisuuden vierailla verkkosivuillamme tai käyttää palveluitamme, sovelluksiamme tai työkalujamme mobiililaitteen avulla, joko sovelluksessa tai mobiililaitteille sovelletulla verkkosivulla. Tämän tietosuojakäytännön ehdot koskevat myös kaikkea mobiilia käyttöä ja mobiililaitteilla tapahtuvaa käyttöä.

Suostumus

Rekisteröitymällä verkkosivuillamme, jatkamalla palveluittemme käyttöä tai verkkosivuillamme käymistä, vahvistat lukeneesi tämän tietosuojakäytännön ja antavasi suostumuksesi sille, että henkilötietojasi käsitellään tämän tietosuojakäytänteen mukaisesti. Annat myös suostumuksesi siihen, että voimme lähettää sinulle uutiskirjeemme. Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen milloin tahansa klikkaamalla sähköpostin alaosassa olevaa linkkiä.

Jollet hyväksy tietosuojakäytäntöämme, sinun ei pidä käyttää palveluitamme. Huomioi, että tietosuojakäytäntö voi muuttua. Sinun on sen tähden luettava nämä ehdot tasaisin väliajoin varmistuaksesi siitä, että hyväksyt ehtomme. Tämän sivun yläreunasta voit tarkistaa, milloin ehdot viimeksi päivitettiin.

Evästeistä

Me ja palveluntoimittajamme käytämme nk. evästeitä verkkosivuillamme. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivu lähettää selaimellesi. Eväisteitä käytetään käyttäjäkokemuksen parantamiseksi käyttäessäsi verkkosivujamme.

Eri tietokoneilla on siis eri evästeitä, mikäli käytät eri tietokoneita vieraillessasi verkkosivuillamme. Verkkosivu lähettää evästeet koneellesi (nk. ensimmäisen osapuolen evästeet). Vaihtoehtoisesti ne lähettää jokin toinen organisaatio, joka tuottaa palveluita vierailemallesi verkkosivulle, esimerkiksi analysointi- ja tilastoyritys (nk. kolmannen osapuolen evästeet).

Evästeitä on kahta eri tyyppiä: istuntokohtaisia ja pysyviä. Istuntokohtainen eväste lähetään koneellesi, jotta verkkosivut toimisivat oikein vierailusi aikana. Istuntokohtainen eväste katoaa, kun suljet verkkoselaimesi. Pysyvä eväste säilyy koneellasi ja mahdollistaa esimerkiksi sen, että verkkosivu tunnistaa sinut seuraavan kerran sivulla vieraillessasi.

Me käytämme sivuillamme sekä istuntokohtaisia että pysyviä evästeitä. Niitä tarvitaan pääasiallisesti siksi, että palvelumme toimivat oikein ja voidaksemme parantaa tuotteidemme ja palveluidemme toimitusta.

Useimpien verkkoselainten oletusasetuksena on hyväksyä evästeiden käyttö. Voit kieltää ILT:tä tallentamasta evästeitä tietokoneellesi muuttamalla asetuksia verkkoselaimessasi. Voit estää evästeet kokonaan tai poistaa jo säilötyt evästeet.

Huomioithan, että jos päätät kieltää evästeiden käytön, tietyt toiminnot verkkosivuillamme voivat lakata toimimasta turvallisesti ja oikein, ja joitain palveluita ei voida enää tarjota. Ohjeet evästeiden poistamiseen tai niiden asetusten muuttamiseen löydät verkkoselaimesi käyttöohjeista tai verkkoselaimista yleensä löytyvistä aputoiminnosta.

Kirjautumistiedot

Mikäli verkkosivut vaativat kirjautumistietoja toimiakseen, on hyvin tärkeää, ettet luovuta käyttäjänimeäsi ja salasanaasi ulkopuolisille. Älä unohda kirjautua ulos palvelusta, kun lähdet tietokoneelta ja ole varovainen, jos käytät automaattista sisäänkirjautumista.

Henkilötiedot

Tämä tietosuojakäytäntö kertoo, miten keräämme, käytämme, tallennamme, luovutamme ja suojaamme henkilötietojasi.

Henkilötietojen kerääminen

Jos vierailet tai rekisteröidyt verkkosivuillamme tai muuten käytät palveluitamme, sinua voidaan pyytää luovuttamaan tietoja, joita voidaan pitää henkilötietoina. Ne voivat olla mutta eivät rajoitu seuraaviin:

  • Nimi ja yhteystiedot, mukaan lukien sähköpostiosoite.
  • Toimitustiedot, laskutustiedot ja muut tiedot, jotka luovutat tuotteen tai palvelun oston tai toimituksen yhteydessä.
  • Maantieteelliset tiedot kuten postinumero.
  • Muu käyttäjäntuottamat tiedot, jotka aktiivisesti päätät luovuttaa verkkosivujemme kautta.

Lisätietoja evästeiden kautta kerättävistä tiedoista löydät yllä olevasta ”Evästeet”-kappaleesta.

 

Miksi käytämme ja keräämme henkilötietoja?

Keräämme ja käytämme henkilötietoja voidaksemme antaa sinulle mahdollisuuden käyttää palveluita, joita sinulla on oikeus käyttää sekä kertoaksemme sinulle palveluitamme koskevista päivityksistä ja uutisista. Pystyäksemme tähän käsittelemme henkilötietojasi, mutta voimme myös luovuttaa ne palveluntuottajillemme, jotka voivat käsitellä niitä. Henkilötietosi voidaan luovuttaa oikeudellisien velvollisuuksien täyttämiseksi ja ne voidaan luovuttaa viranomaisille lain sitä vaatiessa.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti. Estääksemme henkilötietojesi luvattoman käytön tai paljastumisen käytämme tarkoituksen mukaisia teknisiä ja toimintamme järjestämistä koskevia turvatoimenpiteitä ottaen huomioon henkilötietojen määrän ja arkaluontoisuuden.

Tietojesi hallinta

Sinulla on milloin tahansa oikeus vaatia tietoja sinulta kerätyistä henkilötiedoista ja niiden käytöstä. Jos sinut on rekisteröity järjestelmäämme, koska koulullasi on sopimus kanssamme, käänny koulun johdon puoleen saadaksesi tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu. Jos tietosi rekisteröity jostain toisesta syystä, esimerkiksi koska olet ostanut jotain verkkosivuiltamme, voit pyytää tietoja lähettämällä meille kirjallisen, allekirjoitetun hakemuksen alla olevaan osoitteeseen. Suojataksemme tietosuojaasi ja henkilötietojasi voimme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi hakemuksen yhteydessä.

Henkilötietojen käytön päättäminen yms.

Voit milloin tahansa vetää suostumuksesi takaisin. Jos sinut on rekisteröity järjestelmäämme, koska koulullasi on sopimus kanssamme, käänny koulun johdon puoleen vetääksesi suostumuksesi takaisin.

Mikäli et tahdo vastaanottaa uutiskirjeitämme, voit vetää suostumuksesi takaisin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tai klikkaamalla sähköpostiviestistä löytyvää linkkiä. Viimeksi mainitulla tavalla poistut vain siltä sähköpostilistalta, jolta kyseinen viesti on lähetetty.

Mikäli vedät takaisin suostumuksesi henkilötietojesi tämän tietosuojakäytänteen mukaiseen käyttöön tai luovutukseen, voi se tarkoittaa, ettemme enää voi tarjota pääsyä verkkosivuillemme tai tarjota palveluitamme ja asiakaspalveluamme, joita tarjoamme asiakkaillemme ja jotka tämä tietosuojakäytäntö sallii.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä tästä tietosuojakäytänteestä, jos koet että sitä on rikottu tai jos tahdot olla meihin yhteydessä jostain tietosuojakäytänteestä löytyvästä syystä, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@iltoppiminen.fi tai puhelimitse: +46 8 556 115 50

ILT Oppiminen OY
Heliosgatan 26 / Eteläesplanadi 24
120 30 Stockholm / 00130 Helsinki