Uutiset

Esiopettaja Lena Ljungin kolme Lukulumo-vinkkiä

Millä eri tavoin voit käyttää Lukulumoa lapsiryhmässä? Pyysimme Luodon kunnassa työskentelevää esiopettaja Lena Ljungia koostamaan parhaimmat vinkkinsä.

”Valitsimme Lukulumon, koska tahdoimme että Risön esikoululaisilla olisi laaja valikoima ennen kaikkea suomalaisia kirjoja. Luodossa panostetaan varhaiseen käytännön suomen oppimiseen, ja siihen Lukulumo sopii erinomaisesti. Käytämme Lukulumoa luonnollisestikin myös kuunnellaksemme kirjoja ruotsiksi. Lukulumo on täydellinen työkalu, jos lapsiryhmässä on ulkomaalaistaustaisia lapsia, joiden on joskus hyvä kuunnella kirjoja kotikielellään, esimerkiksi arabiaksi.”

Lena Ljungs tre tips att arbeta med Lukulumo

Lenan kolme vinkkiä:
  1. Olemme tehneet omia suosikkihyllyjä, joissa on ruotsinkielisiä suosikkejamme ja joitain yksinkertaisempia kirjoja suomeksi. Lapset kuuntelevat kirjoja itsenäisesti lukumajassamme.
  2. Käytämme Lukulumoa isossa ryhmässä ja kuuntelemme yhdessä sekä suomeksi että ruotsiksi. On hyvä, että samaa kirjaa voi kuunnella eri kielillä (meidän tapauksessamme ruotsiksi ja suomeksi), jolloin voi kuunnella molemmilla kielillä ja sillä tavoin ymmärtää sisällön myös vaikeammassa suomenkielisessä kirjassa.
  3. Lukulumo antaa ulkomaalaistaustaisille lapsille mahdollisuuden kuunnella kirjoja omalla kotikielellään ja he pitävät siitä valtavasti. Omalla kotikielellä olevia kirjoja on ehkä niukasti, ja siksi Lukulumo on niin mahtava juttu.

 

 

Haluatko kokeilla Lukulumoa 30 päivän ajan?

Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen.
Haluatko lisätietoa Lukulumon hankinnasta? Lähetä sähköpostia Virpille.