Uutiset

Lukemisen lumoa ja oppimisen taikaa päiväkotiin – kuvakirjapalvelu Lukulumo julkaistaan SETT-messuilla

Monikielinen kuvakirjapalvelu Lukulumo julkaistaan SETT Finland -messuilla Helsingissä 13.-14.9. Varhaiskasvatukseen suunnattu palvelu tarjoaa laadukkaan valikoiman suomeksi ääneen luettuja kuvakirjoja. Kirjojen ääniraidat on käännetty jopa 16 eri kielelle.

Lukulumo perustuu ruotsalaiseen Polyglutt-konseptiin, joka on ilmestyttyään saavuttanut niin varhaiskasvatuksen opettajien kuin lastenkin suuren suosion – 15 % Ruotsin kunnista käyttää palvelua päiväkodeissaan.

Palveluun sisältyy myös lastenkirjallisuuden asiantuntijoiden Päivi Heikkilä-Halttusen ja Sirke Happosen kirjoittama pedagoginen opas, joka antaa ideoita ja uusia lähestymiskulmia lasten kanssa käytäviin kirjakeskusteluihin.

Jokaisella lapsella on oikeus äidinkieleen. Useat tutkimukset todistavat, että ääneen lukeminen kehittää lapsen sanavarastoa, vahvistaa itseilmaisua ja tukee lapsen emotionaalista kehitystä. Äidinkielen hallinta luo perustan kaikelle oppimiselle – varsinkin toisten kielten. Me tahdomme tuoda lukemisen lumon kaikkien lasten ulottuville, äidinkielestä tai kotiolosuhteista riippumatta.

”Olemme erittäin iloisia, että monet kotimaiset kustantajat ovat lähteneet kanssamme tälle kirjallisuusmatkalle. Lukeminen avaa lapselle oven leikkiin ja yhdessä tekemiseen äidinkielestä riippumatta. Tahdomme tarjota varhaiskasvattajille uusia keinoja kehittää lasten kielitaitoa ja vastata täten myös varhaiskasvatussuunnitelman esittämiin haasteisiin”, sanoo Jakob Skogholm, ILT Oppimisen toimitusjohtaja.

Haluatko tietää lisää? Vieraile kotisivuillamme: www.lukulumo.fi

Lukulumo kehittyy jatkuvasti! Tällä hetkellä voit kuunnella tarinoita seuraavilla kielillä: albania, arabia, bosnia, englanti, espanja, kurdi (sorani), persia, pohjoissaame, puola, ruotsi (suomenruotsi), somali, suomi, thai, tigrinja, turkki, venäjä, viro. Palvelu on tällä hetkellä saatavissa iPad-laitteille.

Lukulumon julkaisija on Edtech-yhtiö ILT Oppiminen. ILT Oppiminen on osa kansanvälistä ILT Inläsningstjänst -konsernia. ILT Inläsningstjänst tarjoaa digitaalisia ratkaisuja kaikenikäisille oppijoille. 97% Ruotsin kunnista käyttää palveluitamme.

 

Lisätietoja antaa:

Alexandra Blomberg, Chief sales and marketing officer Nordics
alexandra.blomberg@iltoppiminen.fi  +46 70 383 00 62