Uutiset

Lukulumo mukaan metsään ja muita vinkkejä Ahvenanmaalta!

Sundin kunta Ahvenanmaalla on hankkinut Lukulumon päiväkoteihinsa. Kysyimme Tosarbyn päiväkodin johtajalta Alexandra Anderssonilta, miten he ovat käyttäneet palvelua. Lue myös Alexandra top 4 -listan Lukulumon parhaista puolista!

 

Hei! Kertoisitko hieman itsestäsi?

Nimeni on Alexandra Andersson ja olen työskennellyt varhaiskasvatuksen parissa noin 17 vuotta. Vuodesta 2018 lähtien olen ollut Tosarbyn päiväkodin johtaja Sundin kunnassa Ahvenanmaalla. Rakastan kirjoja, olen lukenut viisivuotiaasta asti. Olen kiinnostunut tarinoista ja kokeilen mielelläni uutta tekniikkaa, joka huomioi kaikki ja helpottaa arkipäivää. Siksi minut oli helppo saada innostumaan, kun henkilökunta kiinnostui Lukulumosta. Päiväkodissamme on kolme osastoa, ja 52 lukuintoista ja tarinoista pitävää lasta ja pedagogia.

Kuinka kauan olette käyttäneet Lukulumoa ja miksi?

Kokeilimme Lukulumoa viime vuonna, ja nyt se on ollut käytössämme noin kuukauden.

Meistä se täydentää toimintaamme kuuluvaa ääneenlukua, erityisesti tänä vuonna, kun koko talossa on satuteema. Panostamme tänä vuonna myös digitaalisen osaamisemme kehittämiseen. Lapset, jotka osaavat jo lukea, saavat suuremman valikoiman, josta valita luettavaa. Lukulumo on työkalu, jonka avulla voi nopeasti etsiä kirjoja, ja voimme kuunnella tarinoita myös muilla kielillä.

Kuinka käytätte Lukulumoa?

Nuorimpien lasten (0-3-vuotiaat) osastolla käytämme Lukulumoa satuhetkissä ja kun olemme kaikki koolla. Vanhempien ryhmissä (3-7-v.) Lukulumoa käytetään sekä pienemmissä ryhmissä että koko lapsiryhmän kanssa. Sitä käytetään esimerkiksi, kun odotetaan jonkun muun toiminnan alkavan ja sekä tietysti pääaktiviteettina. Näytämme kirjan suurella näytöllä projektorin avulla, jolloin kaikki näkevät kuvat. Kun menemme metsään, kuuntelemme satuja metsässä. Lasten on myös helppo käyttää Lukulumoa itse.

Mitkä ovat Lukulumon parhaimmat puolet?

Kirjat löytyvät helposti ja niitä on helppo etsiä.
Kirjat ovat helpommin saatavilla.
Useita erilaisia tyylilajeja!
Voimme kuunnella kirjoja eri kielillä.

Mitä mieltä lapset ovat?

Lapsista on hauskaa selata kirjoja ja voida itse kääntää sivua tabletissa. He ovat uteliaita ja motivoituneita tekniikan käyttäjiä, ja siksi palvelu sopii heille hyvin. Lukulumo osallistaa lasta, kun hän voi itse valita kirjan. Heistä on jännittävää nähdä kirja ”seinällä”, ja he seuraavat tarinaa erittäin kiinnostuneena.

Koemme, että lapset tahtovat mielellään näyttää, mitä kirjoja heillä on kotona ja mitkä ovat heidän suosikkejaan. He tunnistavat monet kirjoista, koska meillä on ne päiväkodissa tai heillä on ne kotona.

Kiitos Alexandra ja hyviä lukuhetkiä koko Sundin kuntaan! Haluatko kokeilla Lukulumoa 30 päivän ajan maksutta? Suuntaa tänne!