Uutiset

Lukulumo osana erityisopetusta

Miten Lukulumoa voi käyttää erityisopetuksessa? Erityisluokanopettaja Krista Snellman Vantaalta kertoo kokemuksistaan.

 

Hei Krista, kertoisitko itsestäsi?

Olen ollut 20 vuotta varhaiskasvatuksen puolella erityisopettajana, mutta viime syksystä siirryin Uomarinteen kouluun erityisluokanopettajaksi POP-opetukseen. Luokkamme oppilaat ovat alakoululaisia.

Krista Snellman. Valokuva: yksityinen.

Millä tavalla käytät Lukulumoa työssäsi?
Olen ollut oikein iloinen, kun saatan käyttää Lukulumoa nyt myös pöytäkoneella, koska voin näin ollen näyttää kirjoja koko luokalle suuren älytaulun kautta. Katsomme kirjoja usein aamun aloituksen yhteydessä mukavana pikku ohjelmana. Koetan löytää teemaan tai vuodenaikaan sopivia kirjoja. Kun on jonkun oppilaamme syntymäpäivä, kuuntelemme esim. Pinon syntymäpäivä -kirjan. Lapset nauttivat värikkäistä, selkeistä kuvista ja toiminnasta, johon voivat samaistua. Harjoittelemme näin keskittymistä, jaettua tarkkaavaisuutta, saatamme nimetä ja toistaa sanoja yhdessä. Lapset usein rauhoittuvatkin mukavasti kuuntelemaan pieniä tarinoita. Vielä emme ole hyödyntäneet oman äidinkielisiä tarinoita, mutta tämä kiinnostaa kokeilla.

Pinokirjat ovat meille juuri sopivia. Tänään kuuntelimme kirjaa ”Kaikki saavat tulla kyytiin”. Musiikkitarinat ovat mieluisia luokassamme myös.