Uutiset

”Lukulumo rikastaa monikielisyyden tukemista.”

Kotkan kaupunki hankki Lukulumon seitsemälle varhaiskasvatusyksikölle. Soitimme varhaiskasvatuksen S2-opettaja Teija Pylkkäselle ja pyysimme häntä kertomaan Lukulumo-kokemuksistaan.

 

Mikä sai teidät hankkimaan Lukulumon?
Näin mainoksen Lukulumosta ja päätin kokeilla. Varhaiskasvatuksen S2-opettajana kiinnostuin heti Lukulumon monikielisyydestä ja aloin levittää sanaa.

Millaisen ensivaikutelman sait palvelusta?
Mieleenpainuvin Lukulumo-kokemus tapahtui eräässä esiopetusryhmässä, jossa lapset kuulivat todennäköisesti ensimmäistä kertaa omilla äidinkielillään luettuja satuja. Meille itsestään selvä lukutaito ei ole todellisuutta kaikissa perheissä. Se oli lapsille valtava kokemus! Oli koskettavaa nähdä lasten into omista kielistä ja niiden kuulemisesta.

Mitä hyötyä Lukulumosta on teille?
Lukulumo rikastaa monikielisyyden tukemista, mikä on iso juttu varhaiskasvatuksessa. Pystymme olemaan mukana, kotien tukena. Se avaa myös ovia monikulttuurisuuteen suomenkielisille lapsille. Lapset kuulevat erilaisia kieliä, oppivat tunnistamaan niitä ja voimme myös vertailla sanoja eri kielillä.

Hienoa Lukulumossa on myös se, että sen avulla kirjat ovat helposti saatavilla – ja niitä on paljon. Pidän siitä, että sivuja saa kääntää itse. Silloin voi pysähtyä ja jäädä käsittelemään kuvia, jolloin lukemisesta tulee vuorovaikutteista.

Miten olette käyttäneet Lukulumoa?
Olemme heijastaneet Lukulumon isolle näytölle, käyttäneet pienryhmissä tai yksittäisten lasten kanssa. Tarinaan saa lisää ymmärrystä, kun sen voi ensin kuunnella omalla äidinkielellä.

Kotkan kaupungin kokemuksia Lukulumosta

 

Haluatko kokeilla Lukulumoa 30 päivän ajan?

Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen.
Haluatko lisätietoa Lukulumon hankinnasta? Lähetä sähköpostia Virpille.