Uutiset

”Lukulumo tukee kielellistä kehitystä monipuolisesti.”

Linn Österås on pedagoginen kouluttaja, joka inspiroi opettajia digitaalisten työkalujen käyttöön opetuksessa, aina varhaiskasvatuksesta lukioluokille. Linn on mukana marraskuisella seminaarikiertueellamme Maarianhaminassa, Helsingissä, Tampereella, Vaasassa ja Oulussa. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu mukaan!

 

Kerro itsestäsi?
Olen Linn Österås ja asun Turussa. Perheeseemme kuuluu kolme poikaa, joten arjessamme riittää tapahtumia. Vapaa-ajallani olen mielelläni mökillä ja nautin puuhastelusta. Rakastan tanssia ja treenaan kilpatanssia mieheni kanssa.

Mitä teet työksesi?
Olen opettaja, mutta tällä hetkellä työskentelen pedagogisena kouluttajana ympäri Suomea. Koulutan päiväkotien ja koulujen henkilökuntaa digitaalisten työkalujen käytössä. Pidän koulutuksia sekä ruotsiksi että suomeksi. Matkustan melko paljon, mutta on hyvin mielenkiintoista ja hauskaa saada tavata niin monia erilaisia ihmisiä.

Mikä on parasta työssäsi?
Parasta on päästä työskentelemään sekä lasten että aikuisten kanssa. Se on hyvin vaihtelevaa ja eikä yksikään päivä ole toisensa kaltainen. Sen lisäksi voin kehittää koulutustani ja auttaa koulujen henkilökuntaa käyttämään digitaalisia työkaluja pedagogisesti.

Pidät koulutuksia myös Lukulumon käyttäjille. Mikä sai sinut lähtemään mukaan Lukulumon matkaan?
Digitaalisten työvälineiden käyttäminen lasten ja oppilaiden kanssa on intohimoni. Uskon, että digitaaliset työkalut luovat uusia työskentelytapoja ja parantavat oppimista monella tapaa.
Lukulumo tukee lasten kielellistä kehitystä monipuolisesti, jolloin sillä on ratkaiseva merkitys yksittäisille lapsille. Meillä Lukulumon parissa työskentelevillä on yhteinen visio.

Bonuskysymys – mikä oli lempikuvakirjasi lapsena?
Lempikuvakirjani oli Astrid Lindgrenin ”Minäkin tahdon kouluun”. Kun äitini luki kirjaa minulle, johti se siihen, että minäkin tahdoin mennä kouluun isoveljeni kanssa. Kirjassa pikkusisko saa mennä kouluun isoveljensä kanssa. Minäkin sain tehdä niin, ja luulen, että juuri se sytytti kipinän kasvatustieteeseen.

 

Linn Österås Lukulumosta

Tule kuuntelemaan Linniä! Ilmoittautuminen marraskuun seminaariekiertueelle:

Maarianhamina (tilaisuus ruotsiksi. Lisätietoja tulossa)

Helsinki 13.11.

Tampere 27.11.

Vaasa 28.11.

Oulu 29.11.

Linnin oman kotisivun löydät täältä.